No more excuses

Туйто. Ако не забелязвате нищо нередно – не се безпокойте, проблемът не е във вас.

Знам, че съм обещал да пиша за Sofia Pride (СЛЕД), но просто не се сдържах.

Advertisements

9 thoughts on “No more excuses

  • Айде, това се преживява, ама филологиа-та – не! 🙂

   Ти май се спаси от порочния бранш или неправилно съм разчел редакциите във facebook? 🙂

 1. Ами аз, такоа, само пръв курс сам заваршил, дали ке ме земат?

  Всъщност бих се учудил ако изобщо някой учещ журналистика или филология кандидатства.

  • @Касчийски, според facebook профилът ви, смятам, на по-добро място сте сега, ако може да се твърди, че медиите са добро място за каквото и да било. 🙂

   • Абе, от толкова време те следвам в туитър и ми говориш на Вие. Фамилията е популяризиращо средство, не излишно респектиращо. 🙂

 2. Многу чувека мечтаьат да са утвурдени нувинари за дфеста левове месично и затува заваршват фиулогиа убаче тиа са напално негръмотни! Ниама да им се варжа аз да не сам ниакакав идьот?!

 3. Направо ми се плаче, като отворя jobs.bg. Искат от теб да съчетаваш дузина разнородни умения, да говориш поне два чужди езика, да имаш няколко дипломи (и предпочитат тези от чужди университети) и за това ти предлагат най-много 600 лева. Ужасно обидно е. Аз съм преводач и най-много искам да превеждам книги. Наскоро пратих запитване до едно издателство, което си търсеше – предлагат 2.50 на страница! Нормативът за 8-часов работен ден е 10 страници. Сметнете дали може да се живее с това. Първо си мислех дали да не им пиша да ги уведомя колко обидно е предложението им, но се отказах, няма смисъл дори толкова усилия да положа в тази жалка история.

  Ако не беше личният аспект от живота ми, досега да съм се махната 1000 пъти от тази отчаяна страна.

  • До подобни разсъждения стигнах преди две седмици. Имаше една обява, идеше реч за офис асистенти. Три езика бяха задължителни – английски, френски и италиански. Идеалният кандидат, доколкото е възможно да има такъв, трябва да разбира от офис техника, да има собствен автомобил, разбира се, да има и сертификати за отлично владеене на езика. Фирмата пък предлагаше: безплатно, забележете, фирмено обучение, безплатен трудов договор, стартова заплата между 420 и 560 лева. Естествено, обявата беше насочена само и единствено към нежния пол, а и пишеше, че CV без актуална снимка в цял ръст – няма да се гледа.

   Йоана, не ви завиждам. Никак даже. Имал съм разговор с преводачи…душата ми плаче. Счупват се от работа, за да могат да изхранят семейството си. Не по осем, а по дванадесет часа работят, сигурно сама знаете…неправилно неблагодарна работа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s